24 Ağustos 2013 Cumartesi

YUNAN ADALARI 1


YUNAN ADALARI 





Geçen sene gittiğim ve memnun kaldığım gemi seyahatini,bu sene de yiğenimle beraber giderek tekrarladım.ETS tur'un düzenlediği Midilli,Rodos,Girit,Atina,Santorini ve Mikonos'u içine alan İstanbul kalkışlı sekiz günlük bir gemi(Aegean Odyssey) turuydu.Tur Mikonos'ta gecelemeyi de içine alıyordu. 





11 Ağustos günü belirtildiği üzere gemiye erkenden geldik ve işlemlerimizi yapıp gemiye bindik.En üst kata çıkarak İstanbul'un güzelliğini seyrederken dayı-yiğen sohbet ettik.İstanbul'un sevdiğim bölgesi her noktasından tarihiyle,güzelliğiyle kafasını çıkarmış bana gülücükler atıyordu.İstanbul'da nüfus artışıyla aynı oranda binalar artmış ve bünyesinde barındırdığı tarih,sonradan yapılmış bu binalarla adeta kapatılmış.Bence böyle olmamalıydı.Hala da katletmeye devam ediliyor.Yazık... 


Herkes gemiye binip yapılması gerekli şeyler yapıldıktan sonra gemimiz Karaköy-salı pazarı limanından ayrıldı.İstanbul'u bir süre daha seyretmeye devam ettim.ETS tur elemanları ilk gün,yolcularına gerekli açıklamaları yaptılar.Her zaman da yardımlarını esirgemediler.Gemiden,hem ETS turun kendi elemanları hem de gemi personeli açısından memnun kaldığımızı söyleyebilirim. 





Daha önce gittiğim Midilli,Santorini ve Mikonos adaları için bu sefer extra tura gerek görmediğim için kendimiz gezmeyi tercih ettik.İlk defa göreceğimiz Rodos,Girit ve Atina için ise extra tur seçimimizi yaptık.Pazartesi günüyle beraber her gün bir adada günümüz geçti.Güzel anıları,fotoğrafların içerisine hapsetmeye çalıştık.Kimilerini yukarıdakiler gibi fırsat buldukca anılarla beraber sizlerle de paylaşacağım.


 Daha önce de belirttiğim gibi seyahatleriniz içerisine bir gemi turu eklemeyi ihmal etmeyin.Hani yapılması gerekli 10,100... şey derler ya işte bu da onlardan bir tanesi.Başka ülkeleri içerisine alan bir gemi seyahati yapmayı da gezi planlarım arasına koydum ama ne zaman olur,bilemem... 





 Hayat,tatil gibi geçsin dileklerimle....

NOT1 :
Fotoğraflar bana aittir.

NOT2 :
Diğer adalarla ilgili paylaştığım fotoğraf ve yazıları aşağıdaki linkleri tıklayarak görebilirsiniz;


Hiç yorum yok: